JOUR 2

Nu är vi hemma på hotellet igen aka lustigahuset, haha. I våra rum finns alla möjliga färger och trappen/golven är snea, haha. Vi har haft ännu än fartfylld dag här i fina Paris. In strålande sol och 25 grader varmt har vi strosat runt på gatorna för att besöka olika platser. Idag har vi hunnit med att besöka den ''gyllne bron'' vilket vad väldigt trevligt. Den gyllene bron är känd för att vara en plats där människor (par, vänner, familjer) hänger upp hänglås med ett budskap på och sedan kastar nycklarna i sjön (vilket symboliserar evigheten av budskapet på låset). Samira och Kitte hängde upp ett lås och kastade sedan i nycklarna i sjön. Mysigt!

 

Efter det gick vi vidare till katedralet Notre Dame. Kyrkan är pampigt stor och vacker, det är något ni borde besöka ifall ni åker till Paris. Solen låg på ordentligt men vi fortsatte gå vidare till Mouffe Tard, ett mysigt kvarter med fina småbutiker. Där köpte vi lunch (baguetter såklart) och satte oss därefter i trädgården Le Jardin De Luxembourg. Vi åt och njöt av det vackra vädret länge och hann även med att göra vårat uppdrag.

 

Efter att vi hade fått lunch i våra magar gick vi till Sorbonne, ett av Frankrikes äldsta universitet. Tyvärr fick vi inte komma in på själva universitet pga antiterroristprojekt.

 

Efter att ha varit vid universitetet gick vi mot det gigantiska museetLouvren där blandannat Mona Lisa hänger. Köerna in till museet var OFATTBART stora så vi beslutade oss istället för att hänga utanför museet.

 

Efter sevärdheterna tog vi en fika på Starbucks innan vi fortsatte dagen inne på det stora shoppingcentret Les Halles, vi gick inte tomhänta därifrån. Vi blev trötta och åkte till hotellet igen för att fräscha upp oss innan vi gick ut för att äta på Hard Rock Café. Sanslöst bra mat och grym service! Vi avslutade denna äventyrliga dag på La Defénse, utsikten var helt fantastisk. Bildbevis kommer imorog tillsammans med bildbomben.

 

Nu är det dags att sova, vi är riktigt trötta och slitna efter denna roliga dag och imorgon väntar en minst lika rolig och händelserik dag. Vi hörs då!

 

Aujourd'hui nous avons passé une bonne journée! Nous avons fait tout ce que nous avions prévu. Un seul mot fantastique! Temps superbe avec soleil et chaleur.
Ce soir nous avons mangé à Hard Rock Café.
Nous avons fini la journée avec une visite à la Défense. Maintenant nous allons dormir mais demain vous pourrez voir les photos.
Bonne nuit à vous tous et á demain.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0